Lessen
De **** FNRS manege van de Bommelerwaard!!!


Wij bieden paardrijlessen voor volwassen- en junioren op alle niveaus waarbij wij als FNRS ruitersportcentrum staan voor een hoogwaardige kwaliteit, veiligheid en klantvriendelijkheid. Dat uit zich in hele brave pony's en paarden voor beginnende ruiters of amazone's maar ook voor de gevorderden hebben wij leuke paarden en pony's die hun sporen in de dressuur en/of springsport reeds verdient hebben en op deze manier het juiste leerpaard zijn om ook daadwerkelijk op een hoger niveau  te komen met het paardrijden. Onze gediplomeerde instructeurs helpen u hier graag mee verder!


Speciaal voor de kinderen van 6-8 jaar oud hebben wij de Bambilessen, met deze lessen worden de kinderen wegwijs gemaakt met de omgang van een paard/pony door een half uur te poetsen/verzorgen en daarnaast een half uur paardrijles te volgen. In overleg met de instructeur zal op een gegeven moment de stap gemaakt worden naar de Junior lessen. Dit houdt in dat er een uur gereden gaat worden en dat de reeds opgedane basiskennis gebruikt gaat worden voor het meer individueel rijden en de rijtechnische aspecten.

Voor de allerkleinsten die nog te jong zijn om wekelijks in een groepsles te kunnen rijden organiseren wij regelmatig op zaterdag een mini-bambi les. Dit houdt in de de kinderen een half uur spelenderwijs les krijgen waarbij een ouder of begeleider naast de pony loopt.

Ook voor volwassenen en junioren starten wij regelmatig nieuwe beginnerslessen en kunt u natuurlijk altijd instromen indien u reeds ervaring heeft.

In de groeplessen zal er voornamelijk aandacht geschonken worden aan de dressuurmatige aspecten afwisselend met de beginselen van het springen, carrousel of een buitenrit.

Naast de gebruikelijke groepslessen organiseren wij regelmatig springlessen, buitenritten en carrousellessen zodat u zich verder kunt specialiseren in een andere tak van de mooie paardensport. Voor deze lessen kan apart ingeschreven worden.

Daarnaast organiseren wij regelmatig diverse cursussen zoals toiletteren, poetsen en opzadelen, proeven rijden en voorlezen, etc.

Het welzijn van onze paarden staat bij ons op de eerste plaats, vandaar dat wij een gewichtslimiet hanteren van max. 90 kg.

Voor meer informatie en tarieven kunt u contact met ons opnemen info@hcbkerkwijk.nlJan Stuversdreef 1-3
5315 NZ Kerkwijk
Tel: 0418-561523
Mail: info@hcbkerkwijk.nl


Routeplanner
Hippisch Centrum Bommelerwaard