Lessen

MINI-BAMBILES (3 t/m 6 jaar)
Deze lessen organiseren wij één keer per 6 weken op zaterdagmiddag (13.30-15.00 uur), om de kinderen kennis te laten maken met het paardrijden. Een Mini-bambi les bestaat uit een ½ uur rijden, onder begeleiding van een volwassene (het liefst één van de ouders) die in de binnenbak naast de pony meeloopt. De ruitertjes rijden op betrouwbare pony’s van de manege.

BAMBILES (6 t/m 8 jaar)
Tijdens deze wekelijkse groepslessen van 60 min. brengen onze enthousiaste instructeurs spelenderwijs de beginselen van het paardrijden bij. Er wordt een half uur paard gereden en het andere half uur poetsen ze een paard/pony onder begeleiding, hier word altijd een leuk lesje van gemaakt.

JUNIOREN
Voor de junioren organiseren we wekelijkse groepslessen om de schooltijden heen. Ouders zijn van harte welkom om de les van hun kind te volgen in onze foyer, eventueel onder het genot van een hapje en een drankje.

REGULIER TARIEF (17 JAAR E.O.)
Groepslessen voor volwassenen organiseren we in de avonden. Of u nu beginnend of gevorderd bent, wij geven lessen op alle niveaus.

SPORTKLAS
De visie achter de sportklas is dat de manegeruiters een kans krijgen om getraind te worden als een wedstrijdruiter met eigen paard. Bij de HCB Sportklas gaan ruiter en paard zich ontwikkelen tot combinatie, kortom, ze gaan zich ontwikkelen tot team. Je gaat leren hoe het paard het beste getraind kan worden, zodat het paard in de dressuur zijn lichaam op de juiste manier gaat gebruiken. Deze les bestaat uit max. vijf ruiters.

PRIVÉLES
Heeft u een paard dat u extra wilt trainen of wilt u zelf meer individuele aandacht bij het paardrijden, dan kunt u ook privéles(sen) afspreken.

DUOLES
Zie een duoles als een privéles, alleen gaat dit om een les met 2 personen.

BUITENRIT
Onze manege bevind zich tussen prachtige natuurgebieden (‘de Rampert’ en ‘de Lieskampen’). Daarom is het een ideale plek om mooie en lange buitenritten te maken. Buitenritten worden op aanvraag georganiseerd onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur.